Problemet:

Sedan urminnes tider har vi människor spenderat majoriteten av vår tid utomhus.

Detta har ändrats drastiskt de sista 100 åren. I skrivande stund spenderar den typiska svensken över 90% av sin tid inomhus.

Precis som vi människor behöver mat, vatten och syre för att fungera ordentligt - behöver vi också hälsosamt ljus. 

Solljus reglerar vår hjärnas kemi och viktiga dygnsrytmer som kontrollerar aptit, energi, humör, sömn, libido och mycket mer.

Varje metabolisk process, varje enzymreaktion, muskelrörelser, matsmältning av mat och förbränning av fett är alla biologiska processer som förstärks av naturligt ljusenergi.

Vi behöver en överflöd av naturligt ljus för att se bra ut, må bra och leva vårt bästa liv – och fördelarna med rödljusterapi är här för att hjälpa till.

Så funkar det

Dina celler vet redan vad dem ska göra 

Varje levande organism består av celler, som är livets grundläggande enheter.

De utför väsentliga funktioner för att upprätthålla hälsa och vitalitet i hela organismen. Dessa funktioner inkluderar andning, metabolism och energiproduktion, bland andra.

Dem är perfekt programmerade för att få kroppen att fungera optimalt. Om en skada uppstår, vet cellen vad den ska göra för att självläka.

Cellens batterier

90% av cellens energi kommer från något som kallas mitokondrier. När ljus av rätt frekvens träffar huden startar mitokondrierna att producera energi i cellerna.

 

Genom att stimulera produktionen av ATP, cellernas "energivaluta", kan rödljusterapi hjälpa celler att utföra sina funktioner mer effektivt. Detta kan leda till en rad systemiska hälsofördelar, från att förbättra hudhälsan, minska inflammation, öka muskelåterhämtning, och mycket mer.

Rödljus och nära infraröd

Alla ljuspaneler från RÖD.se har möjlighet att lysa med både rödljus och nära infrarödljus i de mest bevisade frekvenserna (660nm och 850nm).

Egenskap Rödljus Nära Infraröd Ljus
Våglängd 660 NM 850 NM
Synlighet Synligt som rött ljus Oftast osynligt för det mänskliga ögat
Penetrationsförmåga Penetrerar huden med några millimeter Kan penetrera djupare i vävnader, upp till några centimeter
Användningsområden Hudvård, sårläkning, minskning av inflammation och smärta på ytan Djupare vävnadsläkning, smärtlindring, muskelåterhämtning
Energiabsorption Absorberas främst av hudens ytskikt Absorberas av djupare vävnader och muskler
Värmeutveckling Genererar mindre värme Kan generera mer värme p.g.a. djupare penetration